ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛIΕΣ AΝΩ ΤΩΝ 25€

Η τάση του Color Blocking στη διακόσμηση.​

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιέσαι αν τα κίτρινα μαξιλάρια που έχει ο καναπές σου, ταιριάζουν με το μπλε ριγέ μαξιλάρι που έχεις σταμπάρει στην βιτρίνα ενός καταστήματος. Σου αρέσει τόσο πολύ που σκέφτεσαι αν θα δένει με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του σαλονιού σου ή πρέπει να αλλάξεις όλα τα μαξιλάρια και το ριχτάρι, σε μπλε τόνους για να ταιριάζουν. Άσε που όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν με τις κουρτίνες και τα χαλιά. Έχοντας αυτά στο μυαλό σου φρικάρεις και λες .. Άστο καλύτερα. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, αν δεν το ξέρεις, να μάθεις τη μόδα του color blocking. Όχι, κυρίες και κύριοι δεν είναι κιτς ένα ροζ μαξιλάρι δίπλα σε ένα μπλε μαξιλάρι και πάνω σε ένα λευκό ριχτάρι. Η μόδα αυτή θέλει φαντασία και ζωηρή διάθεση, για δημιουργία.

Color Blocking

 

Πρέσβης της τάσης του color blocking,  εμφανίζεται μέσα από τα έργα τέχνης του , ο Ολλανδός ζωγράφος Piet Mondrian. Εμπνευσμένος ο χώρος της μόδας από τα έργα του, διάσημοι οίκοι μόδας υιοθετούν την τάση του διάσημου ζωγράφου και έτσι το 1965 έχουμε, τον οίκο μόδας Yves Saint Laurent να απογειώνει την τότε συλλογή του με τα περίφημα Mondrian dresses. To 2010 το color blocking εμφανίζεται ξανά, ως τάση στην εσωτερική διακόσμηση. Τα αντίθετα χρώματα αλληλοσυμπληρώνονται για να προσφέρουν μία ενδιαφέρουσα και αναζωογονητική ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο.

Αν είσαι λάτρης των χρωμάτων και θέλεις ένα παιχνιδιάρικο σπίτι, που ζει την κάθε μέρα σαν να είναι η μοναδική, τότε αυτή η τάση είναι για εσένα. Τοποθέτησε στον καναπέ σου μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα που να δημιουργούν αντίθεση. Κάνε τον γκρι καναπέ σου, τον καμβά της φαντασίας σου. Η ακόμα μπορείς να επιλέξεις μαξιλάρια και ριχτάρια σε διαφορετικές αντίθετες αποχρώσεις, πάντα, χωρίς να το παρακάνεις. Αν ο καναπές σας είναι μπλε ή λευκός, κάλυψε ένα μέρος της επιφάνειας του, με ένα ριχτάρι σε μουσταρδί ή κόκκινο χρώμα. Βάλε τη φαντασία σου, να δουλέψει και σας υποσχόμαστε πώς το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

Η τάση του color blocking, θα πρωταγωνιστήσει και σε επόμενα άρθρα.